tiistai 2. tammikuuta 2018

Oma torppa 2018 tapaan

Huoneistomarkkinat toivottaa aivan mahtavaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2018! Meidän ryhmämme aikoo jatkaa tänäkin vuonna kohti uusia ennätyksiä.

Näin vuoden alkuun haluan pureutua heti ensimmäiseksi omakotitalojen rakentamiseen ja rakennuttamiseen. Elämme innostavaa nousukautta ja varsinkin Turun seudulla uusia rakennushankkeita ilmestyy kuin sieniä sateella. Uusissa kerrostaloissa on varaa valita ja kaikenlaista muutakin mielenkiintoista ilmestyy markkinoille. Onhan meillä rakentumassa kokonaan uusi kaupunginosakin, Skanssi.

Pientalopuolella ylivoimaisesti selkeimmät trendit ovat helppohoitoisuus ja vaivattomuus. Oma torppa halutaan edelleen, mutta asumisen tulee olla muuta elämää tukevaa, ei enää asia johon perheen suurin energiamäärä kulutetaan. Hyvä esimerkki tästä on pihat: en oikeastaan muista koska viimeksi olisin kuullut, että omakotitaloa etsivä perhe mainitsisi toivelistalleen ison pihan jota voisi hoitaa. Ei todellakaan. Ei enää vuosiin. Mitä helppohoitoisempi, sen parempi, samaa sanovat muuten myös pihasuunnittelijat. Terassia, kiviasetelmia ja asfalttia kiitos.

Unelmien piha. Kiveä, kunnon terassi ja lunta!
Toinen trendi on yhteisöllisyys. Edelleen on toki olemassa jurnuttajia (varsinkin täällä Varsinais-Suomessa), jotka haluavat keskelle metsää pyhään hiljaisuuteen, ja se heille suotakoon, mutta kiinteistönvälittäjän nenä on haistanut hienovaraisesti jo pari vuotta, että yhteisöllisyys ja sen arvostus on pikku hiljaa kasvamassa. Nuoria perheitä ei haittaa vaikka naapurit ovat lähellä, mukavaahan se on kun jotain tapahtuu naapurustossa, samalla turvallisuuden tunne kasvaa. Myös nykyään jo pakollinen ekologinen ajattelu tukee yhteisöllisyyttä. Kun isommalla porukalla touhutaan, monesti kulut saadaan pienemmiksi ja ympäristö kuormittuu ihan sen pienen hiukkasen verran vähemmän.

Ennen joulua meille pompsahti ennakkomarkkinointiin ihastuttavalla paikalla Piispanristillä oleva 17 pientalon taloyhtiö Herrasniityn Helmi. Olen itse ollut hommassa mukana alusta asti, mutta oikeastaan vasta nyt joulun aikaan, kun oli hetki aikaa ajatella ihan rauhassa, tajusin kuinka nerokas ja kuinka tätä päivää Herrasniityn idea on. Tämä on siis todellakin mainos, ei viran puolesta vaan siksi, että allekirjoittanut on rehellisesti vakuuttunut. Herrasniityn talot rakennetaan kivalle paikalle metsän reunaan koulujen ja palvelujen viereen. Alueesta tehdään viihtyisä ja toimiva, on leikkipaikkaa, hedelmäpuuta ja jokaisella oma pieni piha terasseineen, ei liikaa tilaa eikä liian vähän. Taloyhtiömuoto helpottaa hallinnointia ja kunnossapitoa, kustannukset saadaan pidettyä kurissa.

Herrasniityn Helmen taloissa on pihaa ja oma tilaa juuri sopivasti
Tämän päivän talon ostajille heidän tulevan tupansa sisäpuoli on tärkeämpi kuin julkisivu. Kunhan talo on ulkoa päin kaunis ja ajaton sekä väritykseltään ja malliltaan sopusuhtainen. Elämää eletään talon sisällä ja sieltä lähtee arjen helppous. Herrasniityn rakentaja Rakennusliike K. Hämäläinen on heti alkuun ottanut ainoan ja oikean linjan talojen sisustuksen suhteen: tulevia asukkaita kuunnellaan ja heidän toiveensa pyritään toteuttamaan ryppyotsaisen sanelun sijaan. Herrasniityn tapainen pientaloyhtiö on asukeilleen rakennusvaiheessa huokeampi vaihtoehto kuin omin päin talopaketin rakennuttaminen omalle tontille. Sarjatuotanto mahdollistaa pienemmät kustannukset, silti talosta saa oman näköisen ja omalle vartalolle sopivan sisustusta muokkaamalla.

Tässä muuten hauskaa materiaalia Rakennusliike K. Hämäläisen edellisestä vastaavan konseptin projektista Liedossa.

Miksi ihmeessä vuonna 2018 esimerkiksi vauhdikasta elämää elävä lapsiperhe lähtisi itse organisoimaan ja kilpailuttamaan talon rakentamista, kun sen voi tehdä myös ihan näin kauhean helposti? Rakennusliike hoitaa kaiken työn alusta loppuun, itselle jää sisustusmateriaalien valinta. Eikä ole tämä pientaloyhtiö huono vaihtoehto keski-ikäisellekään, monella viisikymppisellä on mökki tai vene jossa touhua riittää, matkailu kutsuu ja avartaa, miksi siis kuluttaa kauniita kesäpäiviä ruohonleikkuuseen tai orapihlaja-aidasta murehtimiseen?


Meri Saukkoriipi
Vakuuttunut kiinteistönvälittäjä Turust

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti